I dámy rády pijí pivo!

Vaříme s pivem

Pivo a jídlo to nejsou jen buřty na pivu nebo orosený půllitr ke kachně s knedlíkem. Pivo může skvěle podtrhnout nejrůznější pokrmy. A hlavně je vynikající, a tak trochu opomíjenou surovinou pro přípravu jídel.

Najdete tu pivní recepty, které jsme objevily ve starých časopisech a knihách, ale i moderní tipy od současných kuchařských hvězd.

Marinovaný a zauzený losos s červenou řepou

Tento recept kombinuje tučnou a zároveň jemnou chuť lososa s navinulostí křupavé červené řepy. Suroviny na 8–10 porcí: MARINOVANÝ LOSOS filet z lososa s kůží 200 g sůl 0,5 kg cukr krupice 0,5 kg pšeničné pivo 0,2 l citrónová šťáva + kůra ½ ks kopr čerstvý 20 g černý...

Noky z candáta v račím velouté

Jedná se o velmi lehkou variantu rybího předkrmu. Recept vypadá složitě, ale tak náročné to zase není. Odměnou za čas i práci, kterou mu věnujete, vám bude vynikající chuť! Nejlépe se k němu bude hodit pšeničné pivo. Suroviny na 4 porce: VELOUTÉ rybí vývar 0,5 l mrkev...

Gratinované ovoce

Tento recept jsem okoukal od kamaráda Tomáše, jen jsem si ho trochu upravil. Jedná se o kombinaci sezónního ovoce, citrónové kůry, která je mírně nahořklá, a ovocného piva, které můžeme použít na vyšlehání husté pěny (sabayonu). Suroviny na 4 porce: meruňky 100 g...

Projděte si archiv příspěvků

Líbí se vám náš blog?
Napište nám o tom!

Pivo je inspirací samo o sobě a naše členky toho patřičně využívají. Nebráníme se ovšem dalším nápadům.

5 + 9 =

Share This