I dámy rády pijí pivo!

Vaříme s pivem

Pivo a jídlo to nejsou jen buřty na pivu nebo orosený půllitr ke kachně s knedlíkem. Pivo může skvěle podtrhnout nejrůznější pokrmy. A hlavně je vynikající, a tak trochu opomíjenou surovinou pro přípravu jídel.

Najdete tu pivní recepty, které jsme objevily ve starých časopisech a knihách, ale i moderní tipy od současných kuchařských hvězd.

Jelítko s pošírovanou hruškou s bramborovou kroketou

Tento recept je kombinací drsnosti jelita s jemnou nasládlou chutí studené máslové hrušky. K tučnému pokrmu výborně pasuje lehké osvěžující pšeničné pivo, které krásně spláchne mastnotu. Suroviny na 4 porce: jelito 500 g HRUŠKOVÉ PYRÉ hruška máslová 4 ks máslo 50 g...

Grilované fíky s akátovým medem, levandulí a ořechovou zmrzlinou

Fíky dozrávají v jižní Evropě v létě, a jsou tedy ideální na letní grilování. Dejte ale pozor, abyste vybrali nepřezrálé kusy. V kombinaci s akátovým medem a levandulí jsou fantastické. Díky medu a zmrzlině potěší všechny milovníky sladkých jídel. Grilované fíky se...

Králičí paštika s kachními játry a meruňkové chutney s pivním želé

Tento recept představuje klasickou chuť domácí paštiky z jemného králičího masa doplněného játry v kombinaci s nakyslými tóny meruněk a hořkým pivním želé. Suroviny na 4–8 porcí: PAŠTIKA králičí stehna 400 g kachní sádlo 200 g kachní játra 200 g anglická slanina na...

Projděte si archiv příspěvků

Líbí se vám náš blog?
Napište nám o tom!

Pivo je inspirací samo o sobě a naše členky toho patřičně využívají. Nebráníme se ovšem dalším nápadům.

10 + 3 =

Share This