I dámy rády pijí pivo!

Vaříme s pivem

Pivo a jídlo to nejsou jen buřty na pivu nebo orosený půllitr ke kachně s knedlíkem. Pivo může skvěle podtrhnout nejrůznější pokrmy. A hlavně je vynikající, a tak trochu opomíjenou surovinou pro přípravu jídel.

Najdete tu pivní recepty, které jsme objevily ve starých časopisech a knihách, ale i moderní tipy od současných kuchařských hvězd.

Ragú ze srnčí kýty se šalotkou, žampiony a špeclemi

Vyzkoušejte recept z našich lesů se švábskou přílohou. Není tak složitý, jak na první pohled vypadá. Srnčí ragú bude báječně chutnat s tmavým pivem.  Suroviny na 4 porce: RAGÚ srnčí kýta 1 kg vepřové sádlo 100 g černé pivo 1 l demi-glace 0,5 l mrkev 100 g celer bulva...

Grilovaný sýr se zeleným chřestem a limetovým olejem

Doporučujeme sýr typu Halloumi, výborný je kupříkladu z farmy Krasíkov. Jedná se o polotvrdý sýr z ovčího a kozího mléka, ale v průmyslové výrobě se stále více prosazuje i kravské mléko. Pro grilování je vhodný především proto, že se ani při zahřívání...

Grilovaná vepřová pluma a letní bramborový salát

Tento kus masa se získává nejčastěji z iberijských prasat, ale v České republice je k dostání již několik let také z tuzemských prasat, a to i vyzrálý. Pluma je část svalu nad krkovicí, je výjimečná svou křehkostí. Jedná se totiž o maso krásně prorostlé vnitrosvalovým...

Projděte si archiv příspěvků

Líbí se vám náš blog?
Napište nám o tom!

Pivo je inspirací samo o sobě a naše členky toho patřičně využívají. Nebráníme se ovšem dalším nápadům.

9 + 12 =

Share This