I dámy rády pijí pivo!

Vaříme s pivem

Pivo a jídlo to nejsou jen buřty na pivu nebo orosený půllitr ke kachně s knedlíkem. Pivo může skvěle podtrhnout nejrůznější pokrmy. A hlavně je vynikající, a tak trochu opomíjenou surovinou pro přípravu jídel.

Najdete tu pivní recepty, které jsme objevily ve starých časopisech a knihách, ale i moderní tipy od současných kuchařských hvězd.

Vepřová játra s restovanými jablky a bramborovým pyré

Kombinace jater a jablek karamelizovaných na pšeničném pivu je skvělá. Recept není náročný, zvládne ho i začátečník. Můžete ho vyzkoušet i černým pivem. Suroviny na 4 porce: JÁTRA vepřová či selecí játra 800 g máslo 50 g černý pepř (čerstvě namletý), sůl JABLKA jablka...

Steak z tuňáka s kuskusem a olivovou tapenádou

Při přípravě steaku z tuňáka je třeba dodržet několik jednoduchých pravidel, abyste co nejlépe zachovali jeho chuť. Tu ovlivní například tloušťka ukrojeného steaku – čím bude steak slabší, tím snáze se vysuší. Nebojte se proto použít silnější plátky. Tuňáka vhodně...

Ravioli s volskou oháňkou se zrajícím sýrem

Původní recept pocházející ze Savojských alp. Jako sýr zde používají Munster nebo jiný chuťově výrazný typ. V Savojsku podávají ravioli se zelím. Suroviny na 4 porce: OHÁŇKA, NÁPLŇ volská oháňka 200 g sádlo 50 g šalotka 1 ks velkolistá petržel 2 snítky romadúr 20 g...

Projděte si archiv příspěvků

Líbí se vám náš blog?
Napište nám o tom!

Pivo je inspirací samo o sobě a naše členky toho patřičně využívají. Nebráníme se ovšem dalším nápadům.

13 + 8 =

Share This