I dámy rády pijí pivo!

Vaříme s pivem

Pivo a jídlo to nejsou jen buřty na pivu nebo orosený půllitr ke kachně s knedlíkem. Pivo může skvěle podtrhnout nejrůznější pokrmy. A hlavně je vynikající, a tak trochu opomíjenou surovinou pro přípravu jídel.

Najdete tu pivní recepty, které jsme objevily ve starých časopisech a knihách, ale i moderní tipy od současných kuchařských hvězd.

Kančí pečeně se šípkovou omáčkou a knedlíkem s hřiby

Kančí maso patří mezi tradiční česká jídla a spolu se šípkovou omáčkou se řadí k nejlepším pokrmům zvěřinových hodů. Od klasického vepřového se liší tmavší červenou barvou, vyšším obsahem bílkovin a nižším množstvím tuků. Je vhodné v kombinaci s tradičním českým...

Konfitované hovězí žebro marinované v medu a bylinkách

Tento recept je ideální k hořkému ležáku, ale s přípravou musíte začít včas, aby se maso opravdu propeklo. Ve finále jde o plnou chuť tučnějšího masa v kombinaci s bylinkami a příjemně hořkým pivem. Suroviny na 4 porce: ŽEBRA KONFITOVANÁ hovězí žebro 2 ks vepřové nebo...

Vepřová líčka na černém pivu s celerovým pyré

Tento recept připravil můj kolega Petr, výsledek je chuťově dokonalý. Vepřová líčka dušená na černém pivu v kombinaci s celerovým pyré chutnají skvěle. Suroviny na 4 porce: LÍČKA vepřová líčka 800 g vepřové sádlo 100 g mrkev 50 g celer bulva 50 g petržel kořenová 50 g...

Projděte si archiv příspěvků

Líbí se vám náš blog?
Napište nám o tom!

Pivo je inspirací samo o sobě a naše členky toho patřičně využívají. Nebráníme se ovšem dalším nápadům.

14 + 1 =

Share This