I dámy rády pijí pivo!

Vše o pivu

Z důvodů dosud vědecky neprozkoumaných se předpokládá, že ženy pivo nepijí. Realita, jak už  mívá ve zvyku, je dočista jiná. Ženy pivo pijí, nejčastěji na žízeň a po jídle, ale také pro radost, při pokecech  a setkáních. Ostatně, proč by ho nepily?
V následující rubrice si můžete přečíst, co o zlatavém moku napsaly nejenom naše členky.

Litovel nejúspěšnější v soutěži České pivo

První místo v hlavní kategorii 18. ročníku degustační soutěže České pivo letos získal Litovel Premium. Stříbrnou příčku obsadilo stejně jako loni pivo Starobrno Drak ze Starobrna, třetí místo patří Bernardovi.   Degustační soutěž České pivo každoročně vyhlašuje Český...

Pivo jako ozdravný nápoj? Čeští vědci na tom pracují

Málokdo, i z řad pravidelných pivařů, asi ví, že chmel obsahuje řadu látek, které by se daly využít v lékařství - některé z nich mají dokonce protirakovinné účinky. Jejich obsah v chmelu, případně ve výsledném pivu, je však zatím velmi nízký. Vědecký tým z Ústavu...

Ossegg Praha: Z divadla rovnou na pivo

Samozřejmě si na ně můžete zajít kdykoliv se vám zachce, pokud bydlíte v Praze. Pár kroků pod Divadlem na Vinohradech na náměstí Míru, přesněji řečeno v budově Divadla U hasičů v Římské ulici 45, totiž nedávno otevřeli minipivovar s restaurací Ossegg Praha, kam jsme...

Le Monde: Proč se pěna na pivu otáčí opačným směrem?

Když otáčíme půllitrem piva na jednu stranu, pěna se otáčí opačným směrem. Tento podivuhodný jev, který lze pozorovat i na povrchu espresa, objasnili francouzští vědci. Profesora na univerzitě Paříž-Jih a experta na mechaniku tekutin Frédérika Moisyho to přimělo, aby...

Nejlepším výčepním plzeňského piva za rok 2018 je Richard Máša

Vítězem soutěže Pilsner Urquell Master Bartender pro nejlepší výčepní, kterou každoročně pořádá Plzeňský Prazdroj, se stal Richard Máša z brněnské restaurace Tusto. Dvoudenní finálové kolo soutěže se konalo v Plzeňském pivovaru. Utkalo se v něm 22 finalistů z celé...

Prof. Pirk: Pivo je nejlepší nápoj, který lidstvo vynalezlo

Existuje celá řada studií, které dokládají pozitivní vliv pití piva na zdraví člověka. Všeobecně ale platí, že vždy záleží hlavně na množství jeho konzumace. Oblíbený zlatavý mok obsahuje mnoho vitaminů a dalších látek, které při střídmé konzumaci působí na lidský...

Grilované fíky s akátovým medem, levandulí a ořechovou zmrzlinou

Fíky dozrávají v jižní Evropě v létě, a jsou tedy ideální na letní grilování. Dejte ale pozor, abyste vybrali nepřezrálé kusy. V kombinaci s akátovým medem a levandulí jsou fantastické. Díky medu a zmrzlině potěší všechny milovníky sladkých jídel. Grilované fíky se...

Marinovaný a zauzený losos s červenou řepou

Tento recept kombinuje tučnou a zároveň jemnou chuť lososa s navinulostí křupavé červené řepy. Suroviny na 8–10 porcí: MARINOVANÝ LOSOS filet z lososa s kůží 200 g sůl 0,5 kg cukr krupice 0,5 kg pšeničné pivo 0,2 l citrónová šťáva + kůra ½ ks kopr čerstvý 20 g černý...

Líbí se vám náš blog?
Napište nám o tom!

Pivo je inspirací samo o sobě a naše členky toho patřičně využívají. Nebráníme se ovšem dalším nápadům.

9 + 12 =

Share This