I dámy rády pijí pivo!

Vše o pivu

Z důvodů dosud vědecky neprozkoumaných se předpokládá, že ženy pivo nepijí. Realita, jak už  mívá ve zvyku, je dočista jiná. Ženy pivo pijí, nejčastěji na žízeň a po jídle, ale také pro radost, při pokecech  a setkáních. Ostatně, proč by ho nepily?
V následující rubrice si můžete přečíst, co o zlatavém moku napsaly nejenom naše členky.
Plné, silné, nízkoalkoholické. Nové značení piva

Plné, silné, nízkoalkoholické. Nové značení piva

Od prosince se budou svrchně kvašená 11% a 12% piva nazývat „plnými” pivy, nově se zavádí kategorie silných piv. Vyplývá to z vyhlášky, kterou novelizovalo ministerstvo zemědělství. Změna má zpřehlednit orientaci v širokém sortimentu piv. Nové značení platí od...

Zájem o český ležák roste u nás i ve světě

Zájem o český ležák roste u nás i ve světě

Pivovarům se za prvních osm měsíců letošního roku dařilo. Tuzemský výstav piv se meziročně zvýšil o 2 %, exportní výstav dokonce o 16 %. Oblibě se i nadále těší ležáky, ale rovněž piva v plechovkách. Množství piva vypitého v tuzemských hospodách a restauracích však...

Prazdroj s Matuškou uvařili speciál ke 100. výročí republiky

Prazdroj s Matuškou uvařili speciál ke 100. výročí republiky

Těšte se na pátek 26. října! V ten den propukne jedna z největších událostí letošní pivní scény, která se týká jednoho malého a jednoho velkého (toho největšího) pivovaru u nás a o které se dlouho předem na sítích šuškalo. Pivovar Matuška a Plzeňský Prazdroj pustí do...

Pivovar Svijany získal ocenění na prestižních World Beer Awards

Pivovar Svijany získal ocenění na prestižních World Beer Awards

Že je české pivo výtečné, to opravdu nebude jen pověst. Nesvědčí o tom jen naše dlouhodobé prvenství v konzumaci piva na jednoho člověka, ale i ocenění, která české pivovary získaly v zahraničí. V minulém týdnu slavil úspěch pivovar Svijany, hned tři jeho piva si...

Šuškanda: Co to chystá Matuška s Berkou?

Šuškanda: Co to chystá Matuška s Berkou?

Zatímco pivní fandové na sociálních sítích řeší, cože to chystá Matuška s Berkou, Plzeňský Prazdroj prozradil na svých stránkách víc. V listopadu ochutnáme pivo, které vzniklo ze spolupráce velkého s malým. Něco nevídaného!   Plzeňský Prazdroj má program, v němž...

Mezi speciály zvítězilo pivo Primátor Stout

Mezi speciály zvítězilo pivo Primátor Stout

Z devátého ročníku soutěže speciálních piv Cerevisia specialis si nejvíce ocenění odnesl "specialista na speciály" - náchodský pivovar Primátor. Výrobci letos přihlásili rekordních 46 piv, o čtyři více než loni.   Cenu předsedy poroty za nejvíce nominací získal...

Do síně slávy vstoupily další dvě legendy

Do síně slávy vstoupily další dvě legendy

Další dvě osobnosti českého pivovarnictví vstoupily do síně slávy českého pivovarství a sladařství: bývalý dlouholetý sládek a ředitel pivovaru Bohemia Regent Ivan Dufek a sládek Pivovaru Krušovice František Šmíd.   „Vzpomínám a děkuji všem pivovarníkům, které...

Kančí pečeně se šípkovou omáčkou a knedlíkem s hřiby

Kančí pečeně se šípkovou omáčkou a knedlíkem s hřiby

Kančí maso patří mezi tradiční česká jídla a spolu se šípkovou omáčkou se řadí k nejlepším pokrmům zvěřinových hodů. Od klasického vepřového se liší tmavší červenou barvou, vyšším obsahem bílkovin a nižším množstvím tuků. Je vhodné v kombinaci s tradičním českým...

Konfitované hovězí žebro marinované v medu a bylinkách

Konfitované hovězí žebro marinované v medu a bylinkách

Tento recept je ideální k hořkému ležáku, ale s přípravou musíte začít včas, aby se maso opravdu propeklo. Ve finále jde o plnou chuť tučnějšího masa v kombinaci s bylinkami a příjemně hořkým pivem. Suroviny na 4 porce: ŽEBRA KONFITOVANÁ hovězí žebro 2 ks vepřové nebo...

Líbí se vám náš blog?
Napište nám o tom!

Pivo je inspirací samo o sobě a naše členky toho patřičně využívají. Nebráníme se ovšem dalším nápadům.

9 + 13 =

Share This