I dámy rády pijí pivo!

Vše o pivu

Z důvodů dosud vědecky neprozkoumaných se předpokládá, že ženy pivo nepijí. Realita, jak už  mívá ve zvyku, je dočista jiná. Ženy pivo pijí, nejčastěji na žízeň a po jídle, ale také pro radost, při pokecech  a setkáních. Ostatně, proč by ho nepily?
V následující rubrice si můžete přečíst, co o zlatavém moku napsaly nejenom naše členky.

Do síně slávy vstoupily další dvě legendy

Další dvě osobnosti českého pivovarnictví vstoupily do síně slávy českého pivovarství a sladařství: bývalý dlouholetý sládek a ředitel pivovaru Bohemia Regent Ivan Dufek a sládek Pivovaru Krušovice František Šmíd.   „Vzpomínám a děkuji všem pivovarníkům, které...

Kančí pečeně se šípkovou omáčkou a knedlíkem s hřiby

Kančí maso patří mezi tradiční česká jídla a spolu se šípkovou omáčkou se řadí k nejlepším pokrmům zvěřinových hodů. Od klasického vepřového se liší tmavší červenou barvou, vyšším obsahem bílkovin a nižším množstvím tuků. Je vhodné v kombinaci s tradičním českým...

Konfitované hovězí žebro marinované v medu a bylinkách

Tento recept je ideální k hořkému ležáku, ale s přípravou musíte začít včas, aby se maso opravdu propeklo. Ve finále jde o plnou chuť tučnějšího masa v kombinaci s bylinkami a příjemně hořkým pivem. Suroviny na 4 porce: ŽEBRA KONFITOVANÁ hovězí žebro 2 ks vepřové nebo...

Vepřová líčka na černém pivu s celerovým pyré

Tento recept připravil můj kolega Petr, výsledek je chuťově dokonalý. Vepřová líčka dušená na černém pivu v kombinaci s celerovým pyré chutnají skvěle. Suroviny na 4 porce: LÍČKA vepřová líčka 800 g vepřové sádlo 100 g mrkev 50 g celer bulva 50 g petržel kořenová 50 g...

Vepřová játra s restovanými jablky a bramborovým pyré

Kombinace jater a jablek karamelizovaných na pšeničném pivu je skvělá. Recept není náročný, zvládne ho i začátečník. Můžete ho vyzkoušet i černým pivem. Suroviny na 4 porce: JÁTRA vepřová či selecí játra 800 g máslo 50 g černý pepř (čerstvě namletý), sůl JABLKA jablka...

Steak z tuňáka s kuskusem a olivovou tapenádou

Při přípravě steaku z tuňáka je třeba dodržet několik jednoduchých pravidel, abyste co nejlépe zachovali jeho chuť. Tu ovlivní například tloušťka ukrojeného steaku – čím bude steak slabší, tím snáze se vysuší. Nebojte se proto použít silnější plátky. Tuňáka vhodně...

Ravioli s volskou oháňkou se zrajícím sýrem

Původní recept pocházející ze Savojských alp. Jako sýr zde používají Munster nebo jiný chuťově výrazný typ. V Savojsku podávají ravioli se zelím. Suroviny na 4 porce: OHÁŇKA, NÁPLŇ volská oháňka 200 g sádlo 50 g šalotka 1 ks velkolistá petržel 2 snítky romadúr 20 g...

Ragú ze srnčí kýty se šalotkou, žampiony a špeclemi

Vyzkoušejte recept z našich lesů se švábskou přílohou. Není tak složitý, jak na první pohled vypadá. Srnčí ragú bude báječně chutnat s tmavým pivem.  Suroviny na 4 porce: RAGÚ srnčí kýta 1 kg vepřové sádlo 100 g černé pivo 1 l demi-glace 0,5 l mrkev 100 g celer bulva...

Grilovaný sýr se zeleným chřestem a limetovým olejem

Doporučujeme sýr typu Halloumi, výborný je kupříkladu z farmy Krasíkov. Jedná se o polotvrdý sýr z ovčího a kozího mléka, ale v průmyslové výrobě se stále více prosazuje i kravské mléko. Pro grilování je vhodný především proto, že se ani při zahřívání...

Líbí se vám náš blog?
Napište nám o tom!

Pivo je inspirací samo o sobě a naše členky toho patřičně využívají. Nebráníme se ovšem dalším nápadům.

8 + 13 =

Share This