I dámy rády pijí pivo!

Vše o pivu

Z důvodů dosud vědecky neprozkoumaných se předpokládá, že ženy pivo nepijí. Realita, jak už  mívá ve zvyku, je dočista jiná. Ženy pivo pijí, nejčastěji na žízeň a po jídle, ale také pro radost, při pokecech  a setkáních. Ostatně, proč by ho nepily?
V následující rubrice si můžete přečíst, co o zlatavém moku napsaly nejenom naše členky.

Plné, silné, nízkoalkoholické. Nové značení piva

Od prosince se budou svrchně kvašená 11% a 12% piva nazývat „plnými” pivy, nově se zavádí kategorie silných piv. Vyplývá to z vyhlášky, kterou novelizovalo ministerstvo zemědělství. Změna má zpřehlednit orientaci v širokém sortimentu piv. Nové značení platí od...

Zájem o český ležák roste u nás i ve světě

Pivovarům se za prvních osm měsíců letošního roku dařilo. Tuzemský výstav piv se meziročně zvýšil o 2 %, exportní výstav dokonce o 16 %. Oblibě se i nadále těší ležáky, ale rovněž piva v plechovkách. Množství piva vypitého v tuzemských hospodách a restauracích však...

Prazdroj s Matuškou uvařili speciál ke 100. výročí republiky

Těšte se na pátek 26. října! V ten den propukne jedna z největších událostí letošní pivní scény, která se týká jednoho malého a jednoho velkého (toho největšího) pivovaru u nás a o které se dlouho předem na sítích šuškalo. Pivovar Matuška a Plzeňský Prazdroj pustí do...

Pivovar Svijany získal ocenění na prestižních World Beer Awards

Že je české pivo výtečné, to opravdu nebude jen pověst. Nesvědčí o tom jen naše dlouhodobé prvenství v konzumaci piva na jednoho člověka, ale i ocenění, která české pivovary získaly v zahraničí. V minulém týdnu slavil úspěch pivovar Svijany, hned tři jeho piva si...

Šuškanda: Co to chystá Matuška s Berkou?

Zatímco pivní fandové na sociálních sítích řeší, cože to chystá Matuška s Berkou, Plzeňský Prazdroj prozradil na svých stránkách víc. V listopadu ochutnáme pivo, které vzniklo ze spolupráce velkého s malým. Něco nevídaného!   Plzeňský Prazdroj má program, v němž...

Mezi speciály zvítězilo pivo Primátor Stout

Z devátého ročníku soutěže speciálních piv Cerevisia specialis si nejvíce ocenění odnesl "specialista na speciály" - náchodský pivovar Primátor. Výrobci letos přihlásili rekordních 46 piv, o čtyři více než loni.   Cenu předsedy poroty za nejvíce nominací získal stejně...

Do síně slávy vstoupily další dvě legendy

Další dvě osobnosti českého pivovarnictví vstoupily do síně slávy českého pivovarství a sladařství: bývalý dlouholetý sládek a ředitel pivovaru Bohemia Regent Ivan Dufek a sládek Pivovaru Krušovice František Šmíd.   „Vzpomínám a děkuji všem pivovarníkům, které jsem na...

Kančí pečeně se šípkovou omáčkou a knedlíkem s hřiby

Kančí maso patří mezi tradiční česká jídla a spolu se šípkovou omáčkou se řadí k nejlepším pokrmům zvěřinových hodů. Od klasického vepřového se liší tmavší červenou barvou, vyšším obsahem bílkovin a nižším množstvím tuků. Je vhodné v kombinaci s tradičním českým...

Konfitované hovězí žebro marinované v medu a bylinkách

Tento recept je ideální k hořkému ležáku, ale s přípravou musíte začít včas, aby se maso opravdu propeklo. Ve finále jde o plnou chuť tučnějšího masa v kombinaci s bylinkami a příjemně hořkým pivem. Suroviny na 4 porce: ŽEBRA KONFITOVANÁ hovězí žebro 2 ks vepřové nebo...

Líbí se vám náš blog?
Napište nám o tom!

Pivo je inspirací samo o sobě a naše členky toho patřičně využívají. Nebráníme se ovšem dalším nápadům.

7 + 9 =

Share This